Elérhetőségek

Legyünk TOPpon Zalában!

8796 Türje,
Szabadság tér 9.
Telefon: +36-30/830-1816
E-mail küldése

2022. március 06., 00:00ÉRTÉKMENTŐ SÜMEGCSEHI MAGBÖRZE ÉS OLTÓNAP

Hagyományos rendezvényre került sor Sümegcsehin, magbörzét és oltónapot tartottak március elején a településen

Sümegcsehi Község Önkormányzata és a Vadkörte Gyümölcsész Kör közös szervezésében tartottunk oltónapot és magbörzét 2022. március 6-án.

Vadalanyokat az Önkormányzat ingyenesen biztosított, melyekhez választhattak a jelenlévők nemes ágakat régi magyar gyümölcsfa fajtákból. A szakemberek (Kiss András és Kozma István) a jelenlévők minden kérdésére igyekeztek választ adni, bemutatták az oltás technikáját illetve folyamatosan készítették kérésre az oltványokat is. A régi magyar fajta gyümölcsfákról ők is hoztak ágakat – népszerűsítve ezzel a betegségekkel szemben ellenállóbb fajtákat. Az érdeklődők is gyakorolhattak, és hazavihették a beoltott fácskákat. Magbörze keretében válogathattak, csereberélhettek az érdeklődők a virág- és zöldségmagokból. A tavalyi palántabörze sikerén felbuzdulva többen érkeztek palántákkal, amelyet szeretettel osztottak szét az érdeklődő kiskert tulajdonosok között.

A beszélgetések sem maradhattak el, hiszen a tavalyi termésről, az oltványok és palánták kártevőiről is beszámoltak egymásnak, átadták tapasztalataikat. Az időjárás kedvező volt, de azért a gyümölcspárlatokat is kóstolva melegítőnek, fogyasztották a tavalyi termést. A rendezvényt a helyi Polgárőr Egyesület biztosította, mint együttműködő partnerünk.

Egyre népszerűbb a rendezvény, szomszédos megyékből, Veszprém és Vas megyéből is érkeztek résztvevők, összesen 41 fő látogatott el hozzánk. A rokonokhoz érkező székesfehérvári vendégünk örömét fejezte ki a példamutató kezdeményezésnek.

A ZÓNA TV-kapcsolatot teremtünk a Balaton, a Balaton-felvidék, Ajka, Sümeg és Tapolca térségének hírforrása, riportot közölt az eseményről, ahol Sziva Erika polgármester asszony és Horváthné Németh Zsuzsanna a projekt szakmai vezetője nyilatkozott a közösségfejlesztő eseményről.


« Vissza az előző oldalra!
Legyünk TOPpon Zalában! - Magyar